02/11/2017, 09:35

Ma trận đề thi học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh năm học 2017-2018 Bài kiểm tra 45 phút lớp 6 môn tiếng Anh

Danh mục: Tiếng anh

Đề thi học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh  VnDoc.com xin giới thiệu đến thầy cô và các bạn học sinh Ma trận đề thi học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh năm học 2017-2018 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp thầy cô có kế hoạch cho các em ôn tập và là nguồn tài liệu hữu ích cho các bạn học sinh rèn luyện các kĩ năng làm bài cũng như trau dồi kiến thức. Đề thi có kèm đáp án giúp các bạn dễ dàng đối chiếu. Sau đây mời thầy cô và các bạn vào ...

Đề thi học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh 

VnDoc.com xin giới thiệu đến thầy cô và các bạn học sinh Ma trận đề thi học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh năm học 2017-2018 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp thầy cô có kế hoạch cho các em ôn tập và là nguồn tài liệu hữu ích cho các bạn học sinh rèn luyện các kĩ năng làm bài cũng như trau dồi kiến thức. Đề thi có kèm đáp án giúp các bạn dễ dàng đối chiếu. Sau đây mời thầy cô và các bạn vào tham khảo.

Họ tên học sinh:……………………………..

Lớp: 6A....

Học sinh trường:…………………………….

Kiểm tra 1 tiết lần 1

Năm học: 2017- 2018

Ngày:……………….

Số của mỗi bài

Môn: Anh văn

Thời gian: 45 phút

Số báo danh

Chữ ký GT

Số mật mã

Số tờ:

Chữ ký GK

Số mật mã

Lời ghi của Giám khảo:

Điểm

(bằng số)

Điểm

(bằng chữ)

ĐỀ:

Section A (7,0 points)

Listen to the conversation twice and mark the best answer for each of the following questions.

Question 1: How many teachers are there in Lan’s new school ?

A. 20                 B. 30               C. 40               D. 50

Question 2: Are they friendly?

A. Yes, they are.               B. No, they aren’t.             C. Yes,they do.             D. All are correct.

Question 3:How many clubs are there in her new school?

A. 4        B. 5                C. 6               D. 7

Question 4:Why does she like her new school ?

A. Because it is big.                            B. Because it is small.

C. Because it is beautiful.                    D.Because it is a good school.

Listen to the conversation twice and decide whether the following sentences are True (T) or False (F).

Question 5: Ha’s bedroom is messy.

Question 6: The clothes are on the desk.

Question 7: He puts his schoolbag under the desk.

Question 8: The desk is in front of the bed.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 9: A. beds                          B. dogs               C. porters              D. books

Question 10: A. homework               B. open                C. judo                  D. mother

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 11: A. uniform             B. computer          C. interesting                      D. bicycle

Question 12: A. between             B. City                 C. neighbor                        D. busy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 13: My best friend.........short curly hair.

A. have              B. has                     C. is                    D.isn’t

Question 14: Look! The girls …….. in the school yard.

A. skip             B. skips                    C. are skipping                 D. are skiping

Question 15: Kien often ……………… his bike to visit his hometown.

A. drives               B. flies               C. rides                D. goes

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlinded word(s) in each of the following questions.

Question 16: The schoobag is under the table.

A. bed               B. chair               C. picture               D. desk

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlinded word(s) in each of the following questions.

Question 17: Hue is a quiet student. She doesn’t say much in class.

A. hard-working               B. creative              C. confident             D.talkative

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 18: In Viet Nam, students has to wear their uniform to school.                                                                                                                    A                            B         C                           D

A. has to              B. Viet nam        C. to school               D. wear

Question 19: We visit our grandparents next weekend                                                                                                                                              A     B           C                  D

A. next weekend            B. our             C. grandparents                  D. visit

Question 20: We walks to school everyday.                                                                                                                                                                 A     B       C        D

A. everyday            B. school            C. walks              D. to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbers blanks. (1m)

My name is Nga and my best friend is Lan. (21)……………. is my classmate. We are both in grade 6 at Lam Son Secondary School. Lan lives (22)……………..to my house. Lan is an intelligent girl. Her favourite (23)………………… is math, and she is really good at it. My favourite subject is English. We usually help each other with our homework. Whenever I am sad, Lan always (24)…………………. me stories to make me happy. I feel really lucky to have a best friend like Lan.

Question 21: A. He               B. She              C. I                 D. They

Question 22: A. next             B. near             C. at                D. in front

Question 23: A. sport            B. house           C. room            D. subject

Question 24: A. does             B. plays             C. tells             D. watches

IV/. Read these following passages and choose the best answer:

Nam usually wakes up at half past six in the morning, but he does not get up until a quarter to seven. He takes a shower and gets dressed. He has breakfast at half past seven. He does not have a big breakfast. He usually has bread, coffee and orange juice. After breakfast, he cleans his teeth. He leaves his house at eight o’clock. He never drives a car to work. He often catches the train to his office in Manchester. On the train, he reads the newspaper or plays the crossword. For lunch, he usually has a salad or soup and sandwich at 1.30. He comes home at about half past six in the evening. He has dinner at half past seven. It is a big meal of the day and he has meat or fish with vegetables and potatoes or rice. After dinner, he washes up. Then he usually reads a book. Sometimes he plays chess with his friends. He never watches television because he does not like it. He goes to bed at about 11.30.

Question 25: Every morning, Nam gets up at ________.

A. 6.45          B. 6.00              C. 7.15                 D. 6.30

Question 26: He usually has ________ in the morning.

A. breakfast with meat               B. a light breakfast

C. a big breakfast                       D. breakfast with eggs

Question 27: What does he usually have for lunch?

A. sandwich and salad              B. soup and fish

C. salad and soup                     D. sandwich and fish

Question 28: What does he usually do after dinner?

A. He usually washes up and watches TV.

B. He usually reads a book and watches TV.

C. He usually washes up, watches TV, reads a book and plays chess.

D. He usually washes up, reads a book and plays chess.

Section B (3,0 points)

Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet. (1,5 ms)

Question 29: There are eight classes in my school.

My school ...................................................................................................

Question 30: She has long black hair.

Her hair ……………………………………………………………………….....

Question 31: The cat is in front of the television.

The televition…………..…………………………….

Write an e-mail to Nick. Tell him about your house. (1,5 ms) (from 50 words to 70 words)

These questions may help you:

1. Where do you live?

2. What does your house look like?

3. How many room are there?

4. What are there near your house?

5. Which room do you like best? Why?

From: ……………........@gmail.com

To: .................................@gmail.com

Subject: My house

Hi ...................,

Thank for your e-mail now. I will tell you about my house.…………………………………………………...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

See you soon!

Best wishes,

................

ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA 1 TIÊT HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2017-2018

KHỐI 6 –MÔN ANH VĂN (THÍ ĐIỂM)

Section A (7,0 points)

1C 2A 3B 4D 5T 6F 7T 8F 9B 10D

11C 12A 13B 14C 15C 16D 17D 18A 19D 20C

21B 22A 23D 24C 25A 26B 27A 28D

Section B (3,0 points)

My school has eight classes.

Her hair is long and black.

The televition is behind the cat.

Write an e-mail to Nick. Tell him about your house. (1,5 ms) (from 50 words to 70 words)

- Viết đúng ngữ pháp, đúng chính tả, đủ số lượng từ, đầy đủ nội dung của 1 bài e-mail tả về ngôi nhà, câu sắp xếp ý chặt chẽ, phù hợp.

Nội dung bài nghe 1:

My new school is in a quiet place not far from the city centre. It has three buildings and a large yard. This year there are twenty-six classes with more than one thousand students in my school .Most students are hard-working and serious. The school has about forty teachers. They are all helpful and friendly. My school has different clubs: Dance, English, Arts, Football and Basketball. I like English so I joined the English club. I love my school because it is a good school.

Nội dung bài nghe 2:

Ha's bedroom is big but messy. There are clothes on the floor. There is a big desk near the window, and there are dirty bowls and chopsticks on it. He usually puts his school bag under the desk. His bed is next to the desk, and it is also untidy. His mother is not happy with this., and now Ha is tidying up his room.

MA TRẬN ĐỀ KIỂM TRA LỚP 6 HKI - NĂM HỌC 2017-2018

Nội dung

Chuẩn kiến thức

Nhận biết

TN TL

Thông hiểu

TN TL

Vận dụng

TN TL CAO

Tổng

Listen

(2 đoạn)

-T/ F ( 4 câu)

-Choose the best answers( 4 câu)

4

1

 

4

1

     

8

2

1.5

LF

unit 1- unit 3

-Vocabulary

+ sound( 2 câu)

+ stress( 2 câu)

+ there is/are

( 1 câu)

+ present continuous tense with future meaning (1 câu)

+ preposition (1 câu)

+ find the closest meaning(1 câu)

+ find the opposite meaning(1 câu)

+ find mistake (3 cau)

8

2

 

4

1

     

12

3

Read

(2 đoạn)

unit 1-3

-cloze test(4 câu)

Unit 1-3

MC(4 câu)

- Answer the questions

   

4

1

4

1

1.5

     

8

2

Write

unit 1 – unit 3

-Rewite the sentences with the same meaning ( 3 câu)

- write an e-mail to a friend telling about your house.

(50-70 words)

( give guide questions )

         

4 2

2 1

6

3

Tổng

 

12

3

 

16

4

   

4 2

2 1

34

10

Chúc các bạn ôn tập thật tốt!

Các bài nên tham khảo

Soạn bài chữa lỗi về chủ ngữ và vị ngữ tiếp theo

Soạn bài chữa lỗi về chủ ngữ và vị ngữ tiếp theo I. Câu thiếu cả chủ ngữ lẫn vị ngữ a. Câu sai Chủ ngữ : thiếu Vị ngữ : thiếu - Cách chữa : cần thêm chủ ngữ và ...

Soạn bài viết đơn

Soạn bài viết đơn I. Khi cần viết đơn 1. Khi nào hoặc vì sao cần viết đơn - Ví dụ 1: Vì muốn vào Đoàn Thanh Niên Cộng sản Hồ Chí Minh. - Ví dụ 2: Khi bị ốm, ...

Soạn bài bức thư của thủ lĩnh da đỏ

Soạn bài bức thư của thủ lĩnh da đỏ (Xi-át-tơn) I. Đọc – hiểu văn bản Câu 1. Đoạn đầu của bức thư a. - Những phép nhân hóa: + Mảnh đất này – bà mẹ của người da ...

Soạn bài động phong nha

Soạn bài động phong nha I. Đọc – hiểu văn bản Câu 1. Bố cục bài văn - Bài văn có thể chia thành hai đoạn : + « Đệ nhất kì quan Phong Nha... tiếng chuông nơi ...

Soạn bài luyện tập cách viết đơn và sửa lỗi

Soạn bài luyện tập cách viết đơn và sửa lỗi I. Các lỗi thường mắc khi viết đơn 1. Đơn xin nghỉ học - Thiếu + quốc hiệu và tiêu ngữ + tên người viết đơn + ngày ...

Soạn bài ôn tập về dấu câu : dấu chấm, chấm hỏi, chấm than

Soạn bài ôn tập về dấu câu : dấu chấm, chấm hỏi, chấm than I. Công dụng 1. Đặt dấu câu a. Ôi, thôi chú mày ơi ( ! ) Chú mày có lớn mà chẳng có khôn. Câu Ôi thôi ...

Tả một bạn em đang ngồi học

Đề bài: Tả một bạn em đang ngồi học. Hướng dẫn lập dàn ý I. Mở bài - Nghe tiếng và nhìn thấy đàn vịt trắng lúc đi về quê chơi. - Buổi trưa hè nắng và nóng nực. ...

Soạn bài cây tre Việt Nam

Soạn bài cây tre Việt Nam của Thép Mới I. Đọc – hiểu văn bản Câu 1. - Đại ý của bài văn: Xem Ghi nhớ trang 99. - Bố cục có 2 đoạn. (1) Từ đầu đến “Tiếng ...

Soạn bài các thành phần chính của câu

Soạn bài các thành phần chính của câu I. Phân biệt thành phần chính và phụ của câu. 1. Câu có: - Thành phần chính là chủ ngữ, vị ngữ. - Thành phần phụ: trạng ...

Tả hình dáng và tính tình một cụ già mà em kính yêu (cụ già đó có thể là ông, bà em hoặc một người mà em quen)

Đề bài: Tả hình dáng và tính tình một cụ già mà em kính yêu (cụ già đó có thể là ông, bà em hoặc một người mà em quen). Hướng dẫn lập dàn ý I. Mở bài - Đối với ...

Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ