23/11/2017, 17:45

Đề kiểm tra 1 tiết môn tiếng Anh lớp 6 trường THPT Trần Cao Vân năm học 2016 - 2017 Đề kiểm tra 1 tiết môn tiếng Anh lớp 6 có đáp án

Danh mục: Tiếng anh

Đề kiểm tra 1 tiết lớp 6 môn tiếng Anh  VnDoc.com xin giới thiệu đến thầy cô và các bạn học sinh Đề kiểm tra 1 tiết môn tiếng Anh lớp 6 trường THPT Trần Cao Vân năm học 2016 - 2017 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây. Đề thi có kèm đáp án và ma trận giúp các bạn học sinh dễ dàng đối chiếu ngay sau khi thử sức.  Đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh lớp 6 có đáp án Đề kiểm tra 45 phút học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 Đề kiểm tra 1 tiết số 3 môn Tiếng Anh lớp 6 có ...

Đề kiểm tra 1 tiết lớp 6 môn tiếng Anh 

VnDoc.com xin giới thiệu đến thầy cô và các bạn học sinh môn trường THPT Trần Cao Vân năm học 2016 - 2017 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây. Đề thi có kèm đáp án và ma trận giúp các bạn học sinh dễ dàng đối chiếu ngay sau khi thử sức. 

TRƯỜNG THCS TRẦN CAO VÂN

Lớp: 6/___

Họ và tên:

KIỂM TRA MỘT TIẾT

Môn: TIẾNG ANH

Năm học: 2016-2017

Bài viết số 04

ĐỀ A

Điểm:

Nhận xét của thầy cô giáo:

I. VOCABULARY AND GRAMMAR

A. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A.spring                  B. swimming             C. badminton            D. like

2. A. stay                  B. basketball          C. activity                       D. black

3. A. teachers           B. doctors            C. students                 D. workers

4. A. brown               B. now               C. bowl                     D. how

B. Choose the correct answer A, B, C, D to complete the sentences

5. . . . . . . . . . .are you going to stay there? - For a week.

A. How much                   B. How long                  C. How ofen            D. How many

6. What about. . . . . . . . . . a cup of coffee?

A. has                   B. have                  C. to have                    D. having

7. He . . . . . . . . . .to the movies every week.

A. often goes               B. goes often               C. often go              D. go often

8. What . . . . . . . . . .the weather like in the summer? - It,s hot.

A. are                            B. is                         C. do                        D. does

9. Let’s . . . . . . . . . .

A. to play                      B. playing                     C. play                D. plays

10.There are only two. . . . . . . . . . in my country.

A. seasons                B. weather                 C. climate               D. reasons

11. Where is your father going. . . . . . . . . . the weekend?

A. on                           B. in                        C. of                    D. to

12. Fall means . . . . . . . . . .in Bristish-English.

A. summer                   B. autumn                C. winter                D. spring

13. She often goes swimming . . . . . . . . . .it is hot.

A. how                           B. which                      C. when                 D. what

14. I. . . . . . . . . . the citadel tomorrow.

A. is visiting                B. am going to visit                 C. visit D. visits

II. READING

1. Read the passage

A. Complete the passage using the words in the box

watch - cool - spring - seasons

My name is Huong. I live in the countryside in Vietnam. There are four (1) . . . . . . . . . . . . in my country: spring, summer, fall and winter. In the (2) . . . . . . . . . . . . . ., the weather is usually warm and beautiful. There are many flowers in this season. I sometimes go camping. In the summer, it is usually hot and sunny. I like going to the beach during summer vacation. Fall is a nice season. The weather is often (3) . . . . . . . . . . . . . . I often go fishing with my father. In the winter, it is usually cold and cloudy. So after school, I like staying at home to (4) . . . . . . . . . . . . . . television.

BAnswer the questions

1, Where does Huong live?

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2, What is the weather like in the summer?

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3, Do you think the spring is beautiful? Why? Or Why not?

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2. Reading the passage and circle the correct answer A, B or C

In the summer holidays, Phong’s family goes to the beach and they stay there for three or four days. They always go to Vung Tau in the south of Viet Nam. They usually stay in a hotel but sometimes they stay in a small house near the sea.

Every morning, they go to the beach. Phong goes swimming but his sister never swims. She plays volleyball on the beach. Volleyball is her favorite sport.

They usually have sandwiches for lunch or sometimes they go to a small restaurant. In the afternoon, they walk. In the evenings, they often go to the cinema or the theater.

1. What does Phong’s family do in the summer holidays?

A. They go to Vung Tau.

B. They go to Da Lat.

C. They stay at home.

2. How long does Phong’s family go to the beach and they stay there?

A. 5 days.           B. 6 days.             C. 3 or 4 days.

3. Is volleyball his sisterfavorite sport?

A. Yes, it is.               B. Yes, she is.               C. No, she isn’t.

4. Where do they often go in the evenings?

A. The cinema or the theater                  B. The zoo.                     C. The store.

5. Which of the following sentences is NOTTRUE about Phong’s family?

A.They usually stay in a hotel.

B. Sometimes they go to a small restaurant

C.They always go to the beach in the winter.

III. WRITING

A. Complete the sentences, using the word(s) from the cued pictures.

Kiểm tra 1 tiết tiếng Anh 6

B. Rearrange the words to make complete sentences

1. the/ What’s/ like/ the/ autumn/ ?/ weather/ in

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2. play/ when/ I/ it’s/ usually/ football/ cool

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3. grandfather/ to/ her/ visit/ tomorrow/ going/ She/ is

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4. at/ moment/ picnic/ is/ Mai/ having/ the/ a

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

C. Rewrite the sentences with the same meaning

1. Why don’t we go to the zoo?

=> Let’s . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2. My mother drives to work everyday .

=> My mother goes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3. Helikes chicken best.

=> His favourite food is . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

IV. LISTENING

A. Listen and number.

Đề kiểm tra 1 tiết môn tiếng Anh lớp 6

B. Listen and write each gap ONE WORD you hear.

There is an example.

For example: (0) summer

Nam is going on vacation this .(0). . . . . .. First he is going to visit Da Nang for .(1). . . . . . . . . days. He is going to stay with his .(2). . . . . . . . . . . . . . . and aunt. He is going to visit Cham museum. Then he is going to visit Hoi An ancient town. Next, he is going to .(3). . . . . . . . . . . . . . . at a friend's house in Nha Trang for three days. There he is going to visit .(4). . . . . . . . . . . . . . . and swim. Finally, he is going to visit his grandmother and grandfather in Ho Chi Minh City. He is going to stay with them for a week.

Listen and tick (√) the box.

Đề kiểm tra 45 phút tiếng Anh 6

Đáp án đề thi học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh

I. VOCABULARY AND GRAMMAR

A

1D

2A

3C

4C

B

5B

6D

7A

8B

9C

10A

11A

12B

13C

14B

II. READING

1. Read the passage

A. Complete the passage using the words in the box

1. seasons        2. spring          3. cool           4. watch

B. Answer the questions

1, She lives in the countryside in Vietnam

2, It is warm usually hot and sunny

3, Students’ answer

B. Reading the passage and circle the correct answer A, B or C

1A      2C       3A               4A             5 C

III. WRITING

A. Complete the sentences, using the word(s) from the cued pictures.

1 pagoda          2 tent             3 football/ soccer             4 swimming           5 camera

B. B Rearrange the words to make complete sentences

1. What’s the weather like in the autumn?                         2. When It’s cool, I usually play football.

3. she is going to visit her grandfather tomorrow.            4. Mai is having a picnic at the moment.

C. Rewrite the sentences with the same meaning

1- => Let’s go to the zoo.

2 => My mother goes to work by car every day

3 => Her favorite food is chicken.

IV. LISTENING

A. Listen and number.

1F 2A 3E 4B 5C 6D

1. Listen and write each gap ONE WORD you hear.

0 weekend          1 mountains            2 two           3 boots          4 food

2. Listen and tick (√) the box.

1F 2E 3D 4 C 5 B 6A

3. Listen and number.

Number 1. beach

Number 2. autumn

Number 3. volleyball

Number 4. skipping

Number 5. zoo

Number 6. go fishing

BListen and write each gap ONE WORD you hear.

Nam is going on vacation this summer. First he is going to visit Da Nang for five, days. He is going to stay with his uncle, and aunt. He is going to visit Cham museum. Then he is going to visit Hoi An ancient town. Next, he is going to stay, at a friend's house in Nha Trang for three days. There he is going to visit beach, and swim. Finally, he is going to visit his grandmother and grandfather in Ho Chi Minh City. He is going to stay with them for a week.

1. Listen and tick (√) the box. 

1B 2C 3B 4A

0. What is this?It is a couch.

Number 1. What does he do in his free time? He plays basketball.

Number 2.What season does she like? She likes Spring.

Number 3. Why don't we go camping? That's a good idea.

Number 4. What are you going to do tonight? I am going to listen to music.

ONE PERIOD TEST NUMBER 4

MATRIX

TỔNG(100)

ĐỀ MỤC

KIỂM TRA

SỐ CÂU

ĐIỂM

NỘI DUNG NGÔN NGỮ

BS

VDT

VDC

VOCABULARY AND GRAMMAR

(28 pts)

- Phonetics:

4

8

Sound / / and / /, and /i: / /e/

And / / and / / / / and / /

8

   

- Vocabulary

5

10

- Words to talk about sporting activities , timetable, weather , vacation plans , free time and frequency

8

2

 

- Grammar

- Structure

5

10

The simple present tense

Present progressive tense, be going to, Adverbs of frequency

Let's / what about / why don't we ... /

Wh questions What , How. where ..

 

10

 

II. READING

(25 pts)

Read and select the correct option

5

10

Read about season and weather of a year

8

2

 

Read and complete

5

10

Read the text about Nam vacation detail

   

10

Read and answer the questions

3

6

 

6

 

III. WRITING

(26 pts)

Complete the sentences, using the word(s) from the cued pictures.

5

10

Write the word about sports and pastime and vacation destination

6

4

 

Rearrange the words to make complete sentences.

4

8

Simple present tense , Be going to

Wh questions

 

2

6

Rewrite the sentences with the same meaning

3

6

Suggestions

   

6

IV. LISTENING

(21 pts)

Listen and number

6

6

Review the words about sports and pastime, season

6

   

Listen and write

4

8

Listen to the text about Minh

2

6

 

Listen and tick

4

8

Listen to the sport activities, season and activities after school

   

8

TỔNG

       

38

32

30

*BS: bám sát

VDT: vận dụng thấp

VDC: vận dụng cao

Các bài nên tham khảo

Soạn bài chữa lỗi về chủ ngữ và vị ngữ tiếp theo

Soạn bài chữa lỗi về chủ ngữ và vị ngữ tiếp theo I. Câu thiếu cả chủ ngữ lẫn vị ngữ a. Câu sai Chủ ngữ : thiếu Vị ngữ : thiếu - Cách chữa : cần thêm chủ ngữ và ...

Soạn bài viết đơn

Soạn bài viết đơn I. Khi cần viết đơn 1. Khi nào hoặc vì sao cần viết đơn - Ví dụ 1: Vì muốn vào Đoàn Thanh Niên Cộng sản Hồ Chí Minh. - Ví dụ 2: Khi bị ốm, ...

Soạn bài bức thư của thủ lĩnh da đỏ

Soạn bài bức thư của thủ lĩnh da đỏ (Xi-át-tơn) I. Đọc – hiểu văn bản Câu 1. Đoạn đầu của bức thư a. - Những phép nhân hóa: + Mảnh đất này – bà mẹ của người da ...

Soạn bài động phong nha

Soạn bài động phong nha I. Đọc – hiểu văn bản Câu 1. Bố cục bài văn - Bài văn có thể chia thành hai đoạn : + « Đệ nhất kì quan Phong Nha... tiếng chuông nơi ...

Soạn bài luyện tập cách viết đơn và sửa lỗi

Soạn bài luyện tập cách viết đơn và sửa lỗi I. Các lỗi thường mắc khi viết đơn 1. Đơn xin nghỉ học - Thiếu + quốc hiệu và tiêu ngữ + tên người viết đơn + ngày ...

Soạn bài ôn tập về dấu câu : dấu chấm, chấm hỏi, chấm than

Soạn bài ôn tập về dấu câu : dấu chấm, chấm hỏi, chấm than I. Công dụng 1. Đặt dấu câu a. Ôi, thôi chú mày ơi ( ! ) Chú mày có lớn mà chẳng có khôn. Câu Ôi thôi ...

Tả một bạn em đang ngồi học

Đề bài: Tả một bạn em đang ngồi học. Hướng dẫn lập dàn ý I. Mở bài - Nghe tiếng và nhìn thấy đàn vịt trắng lúc đi về quê chơi. - Buổi trưa hè nắng và nóng nực. ...

Soạn bài cây tre Việt Nam

Soạn bài cây tre Việt Nam của Thép Mới I. Đọc – hiểu văn bản Câu 1. - Đại ý của bài văn: Xem Ghi nhớ trang 99. - Bố cục có 2 đoạn. (1) Từ đầu đến “Tiếng ...

Soạn bài các thành phần chính của câu

Soạn bài các thành phần chính của câu I. Phân biệt thành phần chính và phụ của câu. 1. Câu có: - Thành phần chính là chủ ngữ, vị ngữ. - Thành phần phụ: trạng ...

Tả hình dáng và tính tình một cụ già mà em kính yêu (cụ già đó có thể là ông, bà em hoặc một người mà em quen)

Đề bài: Tả hình dáng và tính tình một cụ già mà em kính yêu (cụ già đó có thể là ông, bà em hoặc một người mà em quen). Hướng dẫn lập dàn ý I. Mở bài - Đối với ...

Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ